Website portfolio

Charme.tips

De website voor Charme (bureau voor Cultuur-Historische Adviezen, Reisbegeleiding, muziek en Educatie) is een compacte website, gebouwd met de nieuwste technieken, waarbij de bruikbaarheid op mobiele apparaten (responsiviteit) belangrijk was. Het is ook de eerste website die ik gebouwd heb met versie 8 van Drupal. Hierdoor kan de charme.tips zeker nog vele jaren vooruit.

Het gebruikte Drupal-thema is op enkele punten aangepast om het geschikter te maken voor Charme. Uiteraard kan de site door de klant zelf worden bijgewerkt.

AlgarveVilla.nu: Casa os Gansos

Een website waarop de bezoeker informatie kan vinden van het vakantiehuis "Casa os Gansos" in de zuidelijke Algarve. De site bevat, naast een beschrijving van het huis en omgeving, en een fotoalbum, ook een online boekingsformulier. Hiermee kan een aanvraag voor een boeking van het huis worden verzonden. De eigenaar van de website kan zelf de beschikbaarheid van het huis op de website bijwerken, en in de kalender ook aangeven welke periodes hoog-, midden- en laagseizoen zijn. Uiteraard zijn alle andere pagina's en foto's ook zelf aan te passen.

AlgarveVilla.nu heeft ook een responsief ontwerp, waardoor hij ook op tablets en mobiele telefoons goed te bekijken is.

Lebuinusconcerten.nl

Een website voor de Stichting Lebuinusconcerten, gebouwd in Drupal. Belangrijkste onderdeel is het informatie geven over concerten die de stichting organiseert. Met behulp van een iCal-feed kunnen de conceten ook automatisch aan een elektronische kalender worden toegevoegd.

website Klassieke Muziek Deventer

De website voor Klassieke Muziek Deventer is gemaakt om alle concerten op het gebied van klassieke muziek in en rond Deventer te verzamelen. De deelnemende organisaties kunnen allemaal zelf inloggen om hun eigen concerten toe te voegen of aan te passen. Het CMS Drupal is zo opgezet dat de eerstvolgende concerten automatisch op de openingspagina verschijnen. Ook is er een kalender met een overzicht van alle concerten.

Verder is er een algemene zoekfunctie, en de mogelijkheid om concerten te filteren per organisatie of genre. Tenslotte is er een RSS-feed (nieuwsfeed) waar de eerstvolgende concerten in getoond worden.

Welstone screenshot

Samen met een grafisch ontwerper is de website van Welstone helemaal vernieuwd. Het technische gedeelte is weer helemaal in Drupal gebouwd, waarbij weer een paar interessante modules zijn gebruikt. Behalve de teksten, kunnen de foto's in de slideshows ook door de gebruiker zelf aangepast worden. Verder is er een mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen, met als extra een systeem waarbij niet afgeleverde e-mails op een intelligente manier automatisch geanalyseerd worden, en dan al of niet worden verwijderd uit de verzendlijst.

Stichting Speelman-trad website

De website voor de Stichting Speelman was een interessante opdracht. Er wordt veel met multimedia gewerkt, en er zaten mooie technische uitdagingen in. Belangrijk onderdeel was het migreren van de gegevens van de de oude website naar de nieuwe. De oude site was in een custom CMS gebouwd. Voor de nieuwe site werd weer Drupal gekozen. Ook de nieuwsbrieven kunnen met de nieuwe website beheerd en verstuurd worden.

De vernieuwde website is nu veel aansprekender geworden, en is nu makkelijker te onderhouden.

Screenshot Sweelinck Festival Deventer

Het Sweelinck Festival Deventer wordt op 6 oktober 2012 gehouden. Omdat ik zelf ook als vrijwilliger dit festival mee organiseer, heb ik ook deze website gebouwd. Op de site zal de laatste stand van zaken over het festival alsook achtergrondinformatie over Sweelinck en Deventer te zien zijn. Mogelijk dat hij na het festival nog enige tijd blijft bestaan. Ook de programmaboekjes en enig tentoonstellingsmateriaal zal ik gaan maken.

Website Leo Vroman Foundation

Deze website, voor de bekende Nederlandse dichter, bioloog en tekenaar Leo Vroman, is gebouwd in opdracht van de Vroman Foundation, en in samenwerking met ontwerpster Mirjam Boelaars. Ook deze site gebruikt het CMS Drupal.

Belangrijk onderdeel van de website is de Beeldbank, waarin honderden tekeningen van Leo Vroman te bekijken zijn, gerangschikt naar categorie. Verder ook een uitgebreide geïllustreerde levensbeschrijving.

Er is ook een blog, waar Leo Vroman, die nog steeds veel schrijft, zijn teksten en tekeningen kwijt kan. Met zijn 97 jaar is hij mogelijk een van de oudste bloggers ter wereld.

Een Engelse vertaling van de site is ook gepland.

Website boekbindbeurs.nl

Een viertalige website, gebouwd met het CMS Drupal, voor jaarlijks terugkerende beukbindbeurzen in Keulen en Sint Niklaas. Een bijzonderheid is dat de lijsten van deelnemende standhouders op een gemakkelijke manier beheerd kunnen worden. Als ze een beurs overslaan, hoeven hun gegevens niet verwijderd te worden, maar kunnen ze onzichtbaar gemaakt worden. Ook kan een Word document gedownload worden van de deelnemers aan de beurs.

Exicon home page

Deze website, voor een koor uit Enschede, is gebouwd met het Content Management Systeem Drupal. De oude site bleek lastig te onderhouden. Nu kunnen ook niet-technische personen meehelpen bij het onderhoud.

Pagina's