martinwalton.nl

Een tweetalige website voor Martin Walton. Hij is (emeritus) hoogleraar geestelijk verzorging, dichter, performer en Stadsdichter van Culemborg 2022. Deze website is weer gebouwd met Drupal (versie 9). Hosting gebeurt op mijn eigen webserver.

Bezinning & Inspiratie Twello

De website voor Bezinning & Inspiratie Twello bouwde ik met Drupal 9. Een relatief eenvoudige website die evenementen van de stichting aankondigt, en achtergrondinformatie geeft. De hosting gebeurt op mijn eigen server.

IPEnv, the Integrated Programming Environment

De eerste webwinkel die ik gebouwd heb, is nu online. Het gaat hierbij om de verkoop van licenties van een softwarepakket. Voor deze website is gebruik gemaakt van Drupal Commerce Kickstart. Daarin is al de belangrijkste basisfunctionaliteit voor een webwinkel beschikbaar. Het genereren van de licentie gebeurt automatisch, na betaling van de klant.

Stichting Diwa

De website van de Stichting Diwa, die ik als vrijwilliger voor ze heb gemaakt, was dringen aan een update toe: hij draaide nog op een verouderde, niet meer ondersteunde versie van Drupal.

De website heeft meteen een nieuwe layout gekregen. Een frissere layout en volledig responsief. Zo moet hij er weer een tijdje tegenaan kunnen.

Charme.tips

De website voor Charme (bureau voor Cultuur-Historische Adviezen, Reisbegeleiding, muziek en Educatie) is een compacte website, gebouwd met de nieuwste technieken, waarbij de bruikbaarheid op mobiele apparaten (responsiviteit) belangrijk was. Het is ook de eerste website die ik gebouwd heb met versie 8 van Drupal. Hierdoor kan de charme.tips zeker nog vele jaren vooruit.

Het gebruikte Drupal-thema is op enkele punten aangepast om het geschikter te maken voor Charme. Uiteraard kan de site door de klant zelf worden bijgewerkt.

AlgarveVilla.nu: Casa os Gansos

Een website waarop de bezoeker informatie kan vinden van het vakantiehuis "Casa os Gansos" in de zuidelijke Algarve. De site bevat, naast een beschrijving van het huis en omgeving, en een fotoalbum, ook een online boekingsformulier. Hiermee kan een aanvraag voor een boeking van het huis worden verzonden. De eigenaar van de website kan zelf de beschikbaarheid van het huis op de website bijwerken, en in de kalender ook aangeven welke periodes hoog-, midden- en laagseizoen zijn. Uiteraard zijn alle andere pagina's en foto's ook zelf aan te passen.

AlgarveVilla.nu heeft ook een responsief ontwerp, waardoor hij ook op tablets en mobiele telefoons goed te bekijken is.

Lebuinusconcerten.nl

Een website voor de Stichting Lebuinusconcerten, gebouwd in Drupal. Belangrijkste onderdeel is het informatie geven over concerten die de stichting organiseert. Met behulp van een iCal-feed kunnen de conceten ook automatisch aan een elektronische kalender worden toegevoegd.

website Klassieke Muziek Deventer

De website voor Klassieke Muziek Deventer is gemaakt om alle concerten op het gebied van klassieke muziek in en rond Deventer te verzamelen. De deelnemende organisaties kunnen allemaal zelf inloggen om hun eigen concerten toe te voegen of aan te passen. Het CMS Drupal is zo opgezet dat de eerstvolgende concerten automatisch op de openingspagina verschijnen. Ook is er een kalender met een overzicht van alle concerten.

Verder is er een algemene zoekfunctie, en de mogelijkheid om concerten te filteren per organisatie of genre. Tenslotte is er een RSS-feed (nieuwsfeed) waar de eerstvolgende concerten in getoond worden.

Welstone screenshot

Samen met een grafisch ontwerper is de website van Welstone helemaal vernieuwd. Het technische gedeelte is weer helemaal in Drupal gebouwd, waarbij weer een paar interessante modules zijn gebruikt. Behalve de teksten, kunnen de foto's in de slideshows ook door de gebruiker zelf aangepast worden. Verder is er een mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen, met als extra een systeem waarbij niet afgeleverde e-mails op een intelligente manier automatisch geanalyseerd worden, en dan al of niet worden verwijderd uit de verzendlijst.

Stichting Speelman-trad website

De website voor de Stichting Speelman was een interessante opdracht. Er wordt veel met multimedia gewerkt, en er zaten mooie technische uitdagingen in. Belangrijk onderdeel was het migreren van de gegevens van de de oude website naar de nieuwe. De oude site was in een custom CMS gebouwd. Voor de nieuwe site werd weer Drupal gekozen. Ook de nieuwsbrieven kunnen met de nieuwe website beheerd en verstuurd worden.

De vernieuwde website is nu veel aansprekender geworden, en is nu makkelijker te onderhouden.