Homepage

Over Quixote

Jos Smeets

Quixote is Jos Smeets, en ik kan u helpen met:

  • Bouw en onderhoud van websites
  • Pianolessen
  • Bladmuziek zetten (layout)
  • Bouw van databases, bijvoorbeeld voor gebruik bij websites
  • Informatie over componisten en hun muziek beschikbaar via het Internet, hetzij via mijn Classical Composers Database, danwel via andere weg
  • Programmaboekjes, begeleidende teksten bij CD of DVD ontwerpen en/of drukklaar maken
  • Zetklaar maken van uitgaven over muziek of anderszins: verzorgen van layout en proeflezen

Charme.tips en responsieve websites

De openingspagina van charme.tips

Afgelopen week is een nieuwe, door mij gebouwde website live gegaan: http://charme.tips. Deze site is gemaakt met de nieuwste versie van mijn favoriete Content Management Systeem: Drupal 8.

Website AlgarveVilla.nu is online

AlgarveVilla

Ik heb weer een nieuwe website klaar. Voor een klant bouwde ik een site voor zijn vakantiehuis in de Algarve, met daarop ook een online boekingsformulier met kalender. Daarmee kan de bezoeker een aanvraag indienen voor de huur van "Casa os Gansos", zoals het huis heet.

Natuurlijk bevat de site ook veel foto's, en is hij ook responsief, d.w.z. de layout past zich aan aan het apparaat waarop de site bekeken wordt (PC, tablet, telefoon). Zie http://algarvevilla.nu.

Website Lebuinusconcerten online

De Stichting Lebuinusconcerten heeft nu een eigen website. Ook dit keer is Drupal als CMS gebruikt. Deze keer is ook een zogenaamde iCal-feed toegevoegd, waarmee de concerten automatisch in een elektronische agenda gezet kunnen worden. De website kan weer door de stichting zelf bijgehouden worden. Zie http://lebuinusconcerten.nl

Bladmuziek Boris Godoenov van Moessorgsky

Fragment uit de partituur

Het grootste project op het gebied van bladmuziek dat ik ooit gedaan heb, is af. Muziektheater Hollands Diep uit Dordrecht gaat Moessorgky's beroemde opera Boris Godoenov uitvoeren (zie http://www.muziektheaterhollandsdiep.nl/nl/voorstellingen/boris_godoenov). De orkestpartij wordt echter gespeeld door het Hexagon Ensemble (blaaskwintet met piano), uitgebreid met een slagwerker.

Website Klassieke Muziek Deventer vernieuwd

De website http://klassiekemuziekdeventer.nl is vernieuwd. Nadat ik de website had overgenomen, heb ik toestemming gekregen om hem te herbouwen met gebruik van het CMS Drupal. Hierdoor is de site flexibeler geworden in vormgeving en onderhoud. De deelnemende organisaties kunnen nu zelf inloggen en hun concerten toevoegen of bewerken.

Website Klassieke Muziek Deventer

Een mooi nieuw initiatief in Deventer: een website waarop alle concerten met klassieke muziek in en rond Deventer verzameld worden. Hoewel ik de website niet ontworpen heb, ben ik er wel bij betrokken. Inmiddels ben ik webmaster van de site, en ik zorg ervoor dat hij aangevuld en onderhouden wordt.

Voor alle geïnteresseerden in klassieke muziek rond Deventer: Klassieke Muziek Deventer.

Musicalics.com test version

In de laatste maanden heb ik gewerkt aan een nieuwe klassieke-muziekwebsite, gebaseerd op een enorme database die aan mij is gegeven door Jean-Paul Giraudet uit Frankrijk. Hij heeft meer dan 50 jaar gegevens over componisten en composities verzameld uit vele bronnen, en wil die nu delen. De website bevat meer dan 25.000 componisten en zo'n 700.000 composities.

Een eerste testversie van de site is nu klaar: http://musicalics.com.

Welstone website vernieuwd

De vernieuwde website voor Welstone is nu af. Ook de laatste hobbels zijn genomen: het configureren van de nieuwsbrief en het instellen van de automatische afhandeling van geweigerde e-mails. Verder zitten nog een paar andere leuke Drupal-modules ingebouwd, o.a. een voor het maken van slideshows met door de gebruiker zelf geüploade foto's.

Speelman-website is klaar

De Stichting Speelman, een groot boekingskantoor voor ensembles die traditionele volksmuziek spelen, was toe aan een nieuwe website. Daarbij moesten de gegevens van de oude naar de nieuwe site gemigreerd worden. Een belangrijke wens was om de multimedia die op de website te vinden was, een prominentere plaats te geven.

Het was een interessante klus om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk is het een aantrekkelijke website geworden, die uitnodigt te zoeken naar een geschikte band voor traditionele volksmuziek. Zie http://speelman.nl.

Sweelinck Festival Deventer

Jan Pieterszoon geschilderd door zijn broer Geriit Pieterszoon

Als vrijwilliger heb ik me mee ingezet voor het organiseren van een Sweelinckfestival in mijn thuisstad Deventer. Tenslotte is Jan Pieterszoon daar 450 jaar geleden geboren, en als muziekliefhebber kun je dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Inmiddels is duidelijk dat het festival doorgaat, en wel op 6 oktober 2012.

Pagina's

Subscribe to Front page feed