Homepage

Over Quixote

Jos Smeets

Quixote is Jos Smeets. Dit zijn mijn veelzijdige bezigheden:

  • Zanger (bas-bariton): ik ben een professioneel geschoolde klassieke zanger.
  • Pianolessen: ik geef lessen aan zowel kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden.
  • Bouw en onderhoud van websites.
  • Bladmuziek zetten (layout).
  • Bouw van databases, bijvoorbeeld voor gebruik bij websites.
  • Informatie over componisten en hun muziek beschikbaar via het Internet, hetzij via mijn Classical Composers Database (Musicalics.com), danwel via andere weg.
  • Programmaboekjes, begeleidende teksten bij CD of DVD ontwerpen en/of drukklaar maken.
  • Zetklaar maken van uitgaven over muziek of anderszins: verzorgen van layout en proeflezen.

Muziek — Zanger — Pianoles

Jos Smeets, bariton

Zanger — bariton

Het filmpje hieronder laat gedeeltes zien uit het programma "Don Quichot verliefd", dat op 14 juni 2019 in première ging in de Dorpskerk van Wilp. Het programma is in te huren.

Pianoles

Ik geef pianolessen aan beginners en gevorderden, kinderen, maar ook volwassenen. Het uitgangspunt is de klassieke pianotechniek en -muziek, maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen.

Bladmuziek

Voor het professioneel vormgeven van allerlei soorten bladmuziek bent u bij mij aan het goede adres. Ook kan ik arrangementen maken.

Virtueel koor editen

Omdat koren tijdens de coronacrisis niet meer samen kunnen zingen, is de Lebuinuscantorij in Deventer een virtueel gaan zingen. Onderstaande video's werden door mij samengesteld door de opnames van de afzonderlijke koorleden te combineren. Tijdens de online kerkdiensten werden ze uitgezonden. Koorleden en gemeenteleden ware heel enthousiast!

Mijn compositie op Concerzender

Mijn compositie "Verraadt ons aller angst zich niet" is op 10 november 2019 bij de Concertzender uitgezonden in het programma "Die sanck een Liedt". Dit koorwerk schreef ik in 2000 voor mijn vrouw bij onze bruiloft.

Het programma is hier terug te luisteren: https://www.concertzender.nl/programma/die_sanck_een_liedt_530116/

Don Quichot verliefd — 14 juni 2019 — Dorpskerk, Wilp

Don Quichot verliefd
Jos Smeets, bariton

Maurice Ravel en Jacques Ibert schreven liederen met Don Quichot als onderwerp. Die vormen het uitgangspunt voor deze voorstelling over de verliefde Don Quichot. Er worden fragmenten uit het boek gelezen, en er klinken amoureuze liederen van andere Franse componisten: Fauré, Roussel, Duparc, Bizet, d´Indy, Hahn en Satie. Want gedraagt niet iedere verliefde zich een beetje als Don Quichot?

Bariton Jos Smeets is een fan van Don Quichot. Hij is ook liefhebber van Franse liederen: „mélodies”, die zo'n karakteristieke lyriek hebben. Hij werkt in dit programma samen met pianist Yaroslav Kolpakov en verteller Nils van Beek.

Prijs: €12,00

Interview op de Concertzender

Op 20 maart 2019 ben ik geïnterviewd op de Concertzender over mijn website Musicalics. Dat gebeurde in het programma Actueel. Aanleiding van het gesprek was het feit dat de presentator en programmamaker, net als veel andere programmamakers wereldwijd, vaak gebruik maakt van mijn site om actuele informatie over componisten op te zoeken.

Webwinkel voor IPEnv online

IPEnv, the Integrated Programming Environment

De eerste webwinkel die ik gebouwd heb, is nu online. Het gaat hierbij om de verkoop van licenties van een softwarepakket. Voor deze website is gebruik gemaakt van Drupal Commerce Kickstart.

Update voor website Stichting Diwa

Stichting Diwa

De website van de Stichting Diwa, die ik als vrijwilliger voor ze heb gemaakt, was dringen aan een update toe: hij draaide nog op een verouderde, niet meer ondersteunde versie van Drupal.

Charme.tips en responsieve websites

De openingspagina van charme.tips

Afgelopen week is een nieuwe, door mij gebouwde website live gegaan: http://charme.tips. Deze site is gemaakt met de nieuwste versie van mijn favoriete Content Management Systeem: Drupal 8.

Website AlgarveVilla.nu is online

AlgarveVilla

Ik heb weer een nieuwe website klaar. Voor een klant bouwde ik een site voor zijn vakantiehuis in de Algarve, met daarop ook een online boekingsformulier met kalender. Daarmee kan de bezoeker een aanvraag indienen voor de huur van "Casa os Gansos", zoals het huis heet.

Natuurlijk bevat de site ook veel foto's, en is hij ook responsief, d.w.z. de layout past zich aan aan het apparaat waarop de site bekeken wordt (PC, tablet, telefoon). Zie http://algarvevilla.nu.

Website Lebuinusconcerten online

De Stichting Lebuinusconcerten heeft nu een eigen website. Ook dit keer is Drupal als CMS gebruikt. Deze keer is ook een zogenaamde iCal-feed toegevoegd, waarmee de concerten automatisch in een elektronische agenda gezet kunnen worden. De website kan weer door de stichting zelf bijgehouden worden. Zie http://lebuinusconcerten.nl

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed