Zing mee met Annie M.G.

Omslagfoto: Zing mee met Annie M.G.

Bij uitgeverij Querido is in het voorjaar van 2008 een boek met bladmuziek van kinderliedjes op teksten van Annie M.G. Schmidt verschenen. De arrangementen zijn van o.a. Harry Bannink, Paul Chr. van Westering en Henk van de Velde.

Muziek gezet door Quixote

De muziek voor alle 50 liedjes van deze bundel is gezet door Quixote. De bronnen van de arrangementen kwamen uit verschillende uitgaven, die qua lay-out nogal verschilden. Door alle muziek weer opnieuw te zetten, ontstond een goed lees- en speelbare, en een mooie samenhangende nieuwe editie van deze beroemde kinderliedjes.

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad heeft tijdens de Annie M.G. Schmidt Week 2008 op zaterdag 17 mei een groot meezingevenement plaatsgehad op het Spui in Amsterdam. Die dag verscheen "Zing mee met Annie M.G." officieel. Heel Nederland was die zaterdag uitgenodigd om ‘Dikkertje Dap’, ‘De kat van ome Willem’ en talloze andere bekende liedjes uit volle borst mee te zingen.

Het eerste exemplaar van de liedjesbundel werd op die zaterdag op het Spui in ontvangst genomen door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. Na afloop zou hij de bundel signeren in de Kinderboekwinkel aan de Nieuwezijds Voorburgwal 344 in Amsterdam.

In de eerste druk is helaas een vervelende fout opgetreden. De laatste pagina van het lied "De kippetjes van de koning" ontbreekt hierin. Deze pagina is hier te downloaden; zie de link hieronder.

In de tweede druk, eind 2008 is deze fout hersteld. Ook een paar spelfouten alsmede enkele foute noten zijn hierin gecorrigeerd.