Zanger — bariton

Als zanger heb ik een ruime ervaring, met name in semiprofessionele koren en kleine ensembles, en daarnaast zing ik ook solo (bas-bariton). Het filmpje hieronder laat gedeeltes zien uit het programma "Don Quichot verliefd", dat op 14 juni 2019 in première ging in de Dorpskerk van Wilp. Het programma is ook te boeken.

CV

Jos Smeets

Jos Smeets, bas-bariton, begon als student sterrenkunde met zingen bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Spoedig stapte hij over naar selecte ensembles en projecten, van klassiek tot close harmony. Na zangles bij Evert Jan Nagtegaal en Helmke Remmers sloot hij zich aan bij het semiprofessionele
Vocaal Ensemble Exicon en volgde hij diverse masterclasses, onder meer bij The King’s Singers. Hij heeft het staatsexamen conservatorium voor muziektheorie afgelegd en heeft inmiddels les bij Johannette Zomer, bij wie hij ook liedmasterclasses en een ‘Bach-workout’ heeft gevolgd. In 2017 zong hij zijn eerste soloprogramma, met liederen van de Argentijnse componist Carlos Guastavino, George Gershwin en Irving Berlin. In 2019 volgde zijn soloprogramma Don Quichot verliefd, met liederen van o.a. Ravel, Ibert, Fauré, Duparc en Satie. Een liedprogramma rond de Franse dichter Apollinaire is momenteel in de maak. Jos zingt
ook als voorzanger in diensten in de Lebuïnuskerk.

Een overzicht van mijn repertoire is hier te vinden.

Pianoles

Ik geef pianolessen aan beginners en gevorderden, kinderen, maar ook volwassenen. Het uitgangspunt is de klassieke pianotechniek en -muziek, maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen. De eerste kennismakingsles is altijd gratis en vrijblijvend. Lestijden in overleg. Standaard is een wekelijks een les van een half uur voor kinderen. Voor heel jonge kinderen kan soms 20 minuten genoeg zijn, en voor gevorderden is langer maar minder frequent meestal wenselijk. Neem contact op voor meer informatie.

Bladmuziek

Voor het professioneel vormgeven van allerlei soorten bladmuziek bent u bij mij aan het goede adres. Ook kan ik arrangementen maken. Een groot project waaraan ik, in opdracht van uitgeverij Querido, in 2008 gewerkt heb, is het opnieuw zetten en vormgeven van 50 kinderliedjes op tekst van Annie M.G. Schmidt. Meer over dit boek hier: Zing mee met Annie M.G.. Een ander voorbeeld is de bladmuziek die ik gemaakt heb voor de Nederlandse versie van Benjamin Britten's Saint Nicholas die uitgevoerd is door muziektheater Hollands Diep. Voor hun heb ik ook een door Leonard van Goudoever gemaakt arrangement van Moessorgsky's volledige Boris Godoenov. Als u zelfgeschreven composities of arrangementen mooi wil laten vormgeven, maar u heeft daar zelf de kennis of tijd niet voor, dan help ik u daar graag bij. Verder kan ik ook helpen bij vormgeven van publicaties waar op de een of andere manier muziekschrift in voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan cursusmateriaal of (trouw)liturgieën. Heeft u nog andere wensen op het gebied van maken van bladmuziek? Neem dan gerust contact op. De kans is groot dat ik u kan verder helpen.